AC SHELBY COBRA

Aito Ac Cobra on unelma, jonka voi toteuttaa vain todella paksulla lompakolla. Kohtuullisen lähelle pääsee kuitenkin yllättävän vaivattomasti. Cobran legendaarinen maine syntyi 60-luvun alussa: Entinen kilpa-ajaja, myöhemmin monien katukilpureiden kehittäjänä tunnettu Carroll Shelby teki ennen kuulumattoman auton, joka sopeutui niin kadulle kuin radalle. Resepti oli yksinkertainen: ylivertainen suorituskyky saavutettiin yhdistämällä jo olemassa ollut suorituskykyinen tekniikka mahdollisimman kevyeen koriin. Amerikkalaiset Fordin pikkulohkot läpensä tunteneen miehen moottorivalinta oli selvä: tehtaan kisakoneeksi modifioima 260 kuutiotuumainen, joka 9,2 -puristeisena antoi 260 hevosvoimaa. Riittävän kevyt kori löytyi Englannista: alumiininen AC ACE sopi matalana kaksipaikkaisena roadsterina tarkoitukseen erinomaisesti.

Legenda syntyi. Ac Cobraksi nimetty pikku paholainen painoi alle tuhat kiloa ja täydellisen 50/50 -painojakauman ansiosta se oli todella suorituskykyinen haastaja. Vaikka Ac Cobra oli kalliimpi kuin Cadillac, eli kolminkertaisesti perhe-Fordin hintainen, se oli alusta alkaen hyvin haluttu ajokki. Shelbyn yksityisen tuotantolinjan vähäisen kapasiteetin vuoksi neljän tuotantovuoden (1962-1965) aikana valmistettiin reilusti alle tuhat Shelby Cobraa. Jäljitelmiä on vuosikymmenten mittaan tehty moninkertaisesti alkuperäinen määrä. Viimeisen niitin Cobran kuolemattomaan kilpeen löi vuonna 1965 esitelty 427 Cobra: jättimäinen isolohko puski reilusti yli 300 hevosvoimaa, joten teho-painosuhde alkoi vaativimpienkin mielestä olla kohdallaan.

Replikat. Ac Cobrasta on jo 60-luvulla tehty eritasoisia jäljitelmiä eli replikoita. Valmistajia on ollut useita ja parhaiden valmisteiden hinnat ovat lähes alkuperäisen tasolla. Eräs suosituimmista Ac Cobra replikoista on englantilaisen Pilgrim Cars Ltd:n Sumo. Monesta kilpailijasta poiketen Sumo perustuu edeullisten kansanautojen osiin. Jaguarin, Roverin ja jenkkifordien sijasta tämän kit-carin kanta-autoksi soveltuvat esim. Taunus, Cortina ja Granada. Edullisten lähtökohtiensa ansiosta Sumon vuosituotanto on ollut jopa 400 rakennussarjaa! Vuonna 1989 markkinoille tullut Sumo Mark II on rungoltaan vahvistettu niin, että siinä voitiin käyttää myös kanta-autojen V6-moottoreita. Ja jo seuraavana vuonna esiteltiin Roverin V8-moottorille tarkoitettu versio. 1993 tuli odotettu Mark III, jonka suunnitteluun oli panostettu vuosia. Sisätilat olivat mukavammat ja matalamman alustan ansiosta ajettavuus parani huomattavasti. Ja ennen kaikkea eurooppalaisten standardien mukaan autossa voitiin käyttää jopa Fordin 302 moottoria. Suurin osa suomalaisista Cobra-replikosita on rakennettu Sumo-rakennussarjasta.

Takaisin