Cobra-replikan rakentaminen

Vastoin usein kuultua käsitystä, Cobran replikan rakentaminen on tänäkin päivänä aivan mahdollista! Rakentelusäännöt ovat viime vuosina muuttuneet osittain jopa paremmiksi rakentajan kannalta. Autoja onkin rakennettu kiihtyvällä tahdilla ja erityisesti suosiossa ovat olleet V8-moottorilla varustetut autot.

Suomessa replika rakennetaan ns. kanta-autoa käyttäen. Teknisesti kyse on vanhan auton korinvaihdosta. Tässä tapauksessa korinvaihto tehdään lyhentämällä kanta-auton runko Cobran mittoihin ja käyttämällä kanta-auton tekniikkaa (moottori, vaihteisto, akselistot, ohjauslaitteet jne). Lyhennettyyn runkoon rakennetaan soveltuva tukikehikko ja sen päälle sovitetaan replika-kori.

Rakennustyön jälkeen auto katsastetaan muutoskatsastuksessa, jonka jälkeen se on valmis tieliikennekäyttöön. Autoa voi käyttää kuten mitä tahansa autoa, eikä siihen kohdistu muista autoista poikkeavia veroja tai ajopäivärajoituksia.

Runkotyöt Runkotyöt

Millainen kanta-auto on sopiva ja mistä niitä saa?

Kanta-autoksi käy nykyään melkein mikä tahansa Cobran mittoihin sopiva, rungolla varustettu auto. Suomessa nykyään rakennettaviin replikoihin käytetään käytännössä ainoastaan erillisellä rungolla varustettuja kanta-autoja. Viimeisimpien lakimuutosten takia itsekantavalla korikehikolla varustettua autoa ei voida käyttää kanta-autona ilman veroseuraamusta. Viime vuosina rakennetuissa replikoissa on käytetty GM:n ns. G-body –tyypin autoja. Näistä eniten replikoita on tehty Chevrolet Malibua käyttäen. Helpoin vaihtoehto on valita kanta-auto, jonka käyttöönotto on tehty ennen vuotta –81 sen jälkeen kiristyneiden osien ja rakenteiden sertifiointiin liittyvien määräysten takia.

Kanta-autosta tulee käyttää vähintään 50% laskennallisesta osakokonaisuudesta. Kanta-autoa hankittaessa on tarkastettava erityisen huolella, ettei sen säilytettäväksi suunniteltua tekniikkaa ole vaihdettu ensirekisteröinnin jälkeen. Tällainen auto ei aina kelpaa kanta-autoksi, koska jäljellä olevien alkuperäisten osien prosenttiosuus ei välttämättä riitä korinvaihtoon.

Kanta-autoksi soveltuvia autoja on Suomessakin myynnissä satunnaisesti. Kanta-auton voi nykyisin tuoda myös ulkomailta. Auton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tekniikan kuntoon ja alkuperäisten osien mukana olemiseen. Korin kunnolla ei ole merkitystä projektissa.

Millaista tekniikkaa autoon saa?

Käytettävissä oleva tekniikka riippuu kanta-autosta. Moottorivaihtoehtoina replikoissa on kanta-autojen moottorivaihtoehdot. Esimerkiksi GM:n G-body-tyyppisissä autoissa on saatavana suurimmillaan 5-5,7 litran V8-moottoreita. Vaihteistojen osalta valinnan varaa on riittävästi, koska kanta-autoprosentit riittävät usein jopa vaihteiston vaihtamiseen. Käytännössä vaihtoehtoja löytyy valitusta kanta-autosta riippuen kolmivaihteisesta automaatista kuusivaihteiseen manuaalivaihteeseen.

Nykyisten sääntöjen mukaan turvallisuutta parantavia laitteita voidaan tietyin rajoituksin vaihtaa ilman kanta-autoprosenttien menettämistä. Esimerkiksi auton jarrut voidaan päivittää uusimman teknologian mukaisiksi.

Mitä lupia tarvitaan?

Rakennusprojektiin tarvitaan poikkeuslupa Ajoneuvohallintokeskuksesta eli AKE:sta. Lupahakemukseen liitetään kanta-auton tiedot ja kattava selvitys korinvaihdossa tehtävistä muutoksista.

Lupahakemus

Mitä auton rakentaminen maksaa?

Kustannuksen riippuvat paljolti oman rakentamisen osuudesta ja käytettävistä osista. Mukaan pitää laskea mm. kanta-auton ostaminen ja mahdollisesti sen tekniikan kunnostus, kori ja muut esikuvan mukaiset osat, rakennustarvikkeet ja teetettävät työt. Edullisimmillaan V8-moottorilla varustetun auton rakentaa reilulla 10.000 eurolla.

Mistä saan lisätietoa?

Ota ensin yhteyttä Cobra Replica Owners’ Clubiin! Klubista saat tuoreimman tiedon aiheesta ja apua lupahakemuksen tekemisestä rakentamisen yksityiskohtiin asti.

Hyödyllisiä linkkejä:
Finlex: Liikenne- ja viestintäministeriön asetus vaurioituneen ajoneuvon kunnostamisesta ja ajoneuvon kokoamisesta osista 19.12.2002/1258
Finlex: Osien prosenttiosuudet


Päivitetty 27.11.2009

Cobra Replica Owner’s Club
info@cobraclubfinland.com